ORSING – mod en bæredygtig fremtid med fossilfrie produkter

Producenter af dentalprodukter kan gøre en stor forskel for den globale opvarmning ved at mindske udslippet af drivhusgasser i deres produktion, bl.a. ved at reducere anvendelsen af fossile brændstoffer. Som førende producent af spytsug har det svenske firma Orsing lanceret en række fossilfri produkter for at komme et skridt nærmere en mere bæredygtig fremtid.

De aktuelle klimaspørgsmål har ikke kunnet undgå nogens opmærksomhed. Mange bliver mere og mere miljøbevidste og foretager aktive valg for at mindske CO2-aftrykket. Som privatperson og forbruger kan du ofte foretage aktive valg, men hvad gør producenterne af dental­produkter egentlig?

For at mindske vores CO2-aftryk og bremse den globale opvarmning er det vigtigt at reducere anvendelsen af fossile ressourcer og andelen af drivhusgasemissioner. Ved at anvende biobaseret polyethylen som råvare i produkter og emballage mindskes CO2-niveauet i atmosfæren, hvilket har en afgørende betydning for at bevare planeten til fremtidige generationer. 

Produkter i 100 % biobaseret polyethylen (PE)

ORSINGs Bio-produkter er fremstillet af biobaseret polyethylen, der er udvundet af sukkerrør. I modsætning til traditionel polyethylen, hvor der anvendes fossile råstoffer som olie og naturgas, er sukkerrør fuldstændigt fornybare.

Når produkterne af grøn PE bortskaffes ved forbrænding i slutningen af deres livscyk­lus, udsendes den samme mængde kuldioxid, som blev absor­beret ved dyrkning af de sukkerrør, der anvendes til produktion af sugene. Derved reduceres CO2-aftrykket, hvilket er en vigtig faktor for at bevare vores planet til kommende generationer.

Udover at anvende vedvarende råmaterialer i produktionen af Bio-produkterne, benytter ORSING biobaseret emballagemateriale.

Ved at bruge sukkerrørbaseret polyethylen reducerer vi niveauet af kuldioxid i atmosfæren og hjælper med at redde vores planet til fremtidige generationer.

Korte fakta

  • 1 hektar land (en fodboldbane) giver ca. 82,5 ton sukkerrør.
  • 82,5 ton sukkerrør giver 7.200 l ethanol, hvoraf der kan produceres 3 ton grøn PE. 
  • 3 ton grøn PE giver 1,2 mio. lange eller 1,5 mio. korte Hygovac Bio sug.
  • Sammenlign dette med anvendelse af fossile brændstoffer, hvor der kræves 250 ml olie for at fremstille én 1-liters vandflaske.
  • Sukkerrørsproduktion optager aktuelt op til 4,6 mio. hektar landbrugsjord, hvilket er ca. 1,5% af Brasiliens totale landbrugsareal.
  • Der dyrkes årligt 200.000 ton grøn PE i Brasilien. 
  • Grøn PE sparer 80% CO2 sammenlignet med almindelig plast.
  • Grøn PE kan både nedbrydes og genanvendes.
  • 1 ton grøn PE optager 3,09 kilo CO2 for hvert kilo som produceres, hvilket giver et CO2-aftryk tæt på 0.
  • Sukkerrør kan hjælpe til at genoprette jorden rundt om plantagerne.

Kilde: Censo IBGE 2006 & UNICA & Braskem

Se udvalget af Bio-produkter fra ORSING

Nedenfor kan du læse en kort beskrivelse af produkterne. Klik på varenummeret under hvert enkelt produkt for at komme direkte til varen i webshoppen.

Hygoformic® Bio

Hygoformic er det originale, formbare spytsug med tungeholder. Brugt af tandlæger over hele verden i mere end 50 år. Nu også tilgængelig i miljøvenlig biobaseret polyethylen PE.
2000 stk. - Varenr. 1165
100 stk. - Varenr. 1166

 

Hygoformic® Bio Adapter

Den traditionelle Hygoformic soft adapter er nu også tilgængelig i miljøvenlig biobaseret polyethylen PE
Varenr. 1152

 

Hygovac® Bio

Hygovac Bio er sug fremstillet af biobaseret polyethylen PE. Suget fås i 2 længder: 120 mm og 95 mm. Begge længder har skrå 45 grader afskæring i den ene ende og S-afskæring i den anden ende. Sugene har samme diameter og sugeevne som tidligere Hygovac produkter.
Hvide/grønne, 95 mm - varenr 1185
Hvide/grønne, 120 mm - varenr 1182
Grønne/hvide, 95 mm - varenr 1189
Grønne/hvide, 120 mm - varenr 1184

 

Hygovac® Vent Bio

Hygovac Vent Bio er et dobbeltventileret engangssug med en traditionel 45 ° ende og en S-formet ende. Hygovac Vent er forsynet med dobbelte huller i hver ende, hvilket kraftigt reducerer risikoen for, at det suger sig fast i kind og mundbund. Hygovac Vent Bio har stadig den samme diameter og giver samme sugeevne som tidligere Hygovac produkter. Hvid og naturgrøn, 140 mm.
Varenr. 1322

 

Hygotip® XL Bio

Hygotip XL Bio er et sug til tykke sugeslanger. Suget er lige afskåret i den ene ende og har​ en tragt-formet åbning i den anden (fungerer som tungeholder og holder kinden til side). Hygotip XL Bio er autoklaverbart, men beregnet til engangsbrug.
Varenr. 2947

 

Bio Cup

Bio Cups er drikkekrus fremstillet af miljøvenlige, giftfri bambusfibre. Ved at erstatte konventionel plast med bambus reduceres niveauet af kuldioxid i atmosfæren. 
Varenr. 1164

 

Vil du vide mere?

Læs mere om ORSING's globale aftryk her: https://orsing.se/global-footprint

Relaterede artikler