Intraorale røntgenanlæg

– har du styr på kontrollerne?

Den opdaterede røntgenlovgivning stiller skærpede krav til eftersyn og kontroller af klinikkens intraorale røntgenapparater. Der skal udføres modtagekontrol, statuskontrol, konstanskontrol og eftersyn.

Der stilles krav om, at tubus på intraorale røntgenapparater fremover skal have samme facon som en billedreceptor (rektangulært) og med et reduceret strålefelt på 4 x 5 cm. Kravene om firkantet tubus skal være opfyldt senest 1. januar 2023. Dvs at tubus med rund kollimering og diameter op til 60 mm, der er installeret inden 6. februar 2018, kan anvendes indtil denne dato.

Med rektangulært tubus er strålefeltet reduceret i forhold til rund tubus. Det er en stor genvinst strålehygiejnisk for patienterne, men til tider en udfordring for klinikpersonalet, der skal tage røntgenoptagelserne. 

Har du styr på kontrollerne?

Den opdaterede røntgenlovgivning stiller skærpede krav til eftersyn og kontroller af klinikkens intraorale røntgen­apparater. Der skal ud­føres modtagekontrol, statuskontrol, konstanskontrol og eftersyn

Skemaet er lånt fra "Vejledning: Intraorale røntgenoptagelser" s. 26, her videregivet i en tilpasset version.

Har du spørgsmål?

Vores team af dedikerede servicekoordinatorer sidder klar ved telefonen alle hverdage kl. 8.00 -16.00 (fredag til kl. 15.00). 
Ring på 87 68 16 11 (tast 2 for service).