LM Dual Gracey

LM Dual Gracey™ kombinerer fordelene ved en universel curette og en Gracey curette i ét instrument. Disse instrumenter er designet til fjernelse af supra- og subgingival calculus fra alle tandoverflader.

LM Dual Gracey™ konceptet, som kombinerer Gracey curetter og universelle curetter, gør det muligt at bruge færre instrumenter. Det traditionelle sæt bestående af fire Graceys kan erstattes af kun to LM Dual Gracey™ instrumenter: Syntette™ og den nye Syntette™ Anterior. De kan begge fås med slibefri Sharp Diamond™ belægning.

Ganske enkelt, smart spidsdesign
Alle LM Dual Gracey™ spidser har to ellipseformede skærekanter – en mesial og en distal kant. Dette design muliggør behandling af både mesiale og distale tandoverflader. Det lavere skaft holdes parallelt med tandoverfladen under depuration, hvilket er særligt praktisk ved subgingival adgang. LM Dual Graceys™ egner sig til vertikale, horisontale og skrå depurationsteknikker. 

Ergonomiske instrumenter med slibefri belægning
De dobbeltsidede Gracey spidser sikrer universel tilpasning samt hurtige og nemme overgange fra tand til tand ved behandling på klinikken. Håndtagene af LM-ErgoSense™ silikone i medicinsk kvalitet giver maksimal ergonomi, et sikkert og komfortabelt greb og forbedret taktil følsomhed. LM Sharp Diamond™ teknologien skaber fuldstændig slibefri instrumenter.

LMSyntette™, historien om den ORIGINALE Dual Grace

Innovation fra LM
I slutningen af 1970'erne stod den svenske tandlæge Leif Ericsson, leder af den parodontologiske afdeling på Västerviks hospital i Sverige, over for en udfordring i form af det store antal komplekse instrumenter, der blev anvendt i forbindelse med parodontologiske behandlinger. ''Ville det ikke være bedre med et enklere udvalg og et mere alsidigt instrument?'', tænkte han.
Gracey 11/12 til mesiale overflader og Gracey 13/14 til distale overflader var meget populære instrumenter, men tandlægerne var nødt til at skifte frem og tilbage mellem de to under behandling af et interproksimalt mellemrum. Dr. Ericsson analyserede disse to Graceys design og funktion og kom frem til den innovative idé at kombinere dem i ét instrument: en syntese af to curetter – en Syntette!

Denne idé blev til en skitse på et stykke papir, som endte i en skrivebordsskuffe. Her blev den liggende i et par år, uden at den lovende idé blev til virkelighed. 

Et møde i toget
I 1980'erne stod Dr. Ericsson i et overfyldt regionaltog i Stockholm på vej hjem fra en tandlægekonference. Den mand, som stod ved siden af ham, viste sig at være den finske tandlæge Pekka Kangasniemi, grundlæggeren af LM-Dental. De begyndte at diskutere idéen om en dobbeltsidet Gracey, et virkelig universelt instrument, og på den måde kom Syntette™ til verden. Ganske enkelt, smart!

Minna Hyötilä
Master i klinisk sygepleje, registreret  tandplejer og lektor ved 
​Turkus universitet for anvendte videnskaber

''Jeg har undervist de tandplejerstuderende i at bruge Syntette™ – de originale Dual Gracey™ instrumenter – og det er fantastisk, at den nye Syntette™ Anterior nu fuldender sættet, og at de er helt slibefri. Optimal brug af disse Dual Gracey™ instrumenter sikrer effektivitet og behandlingsresultater af høj kvalitet".

Klinisk anvendelse af LM Dual Gracey™ instrumenterne

Relaterede artikler