3M Filtek™ Flowmaterialer i ny sprøjte

Bobler i flowmaterialer kan komplicere behandlingen. Derfor har 3M udviklet en ny ergonomisk sprøjte, som praktisk talt eliminerer dem.

Oplever du porøsiteter i dit flowmateriale?

Bobler kan forårsage bagudrettet tryk i sprøjten, som får materialet til at fortsætte med at løbe, efter trykket er løsnet, og dermed mere spild. Dette kan betyde, at værdifuld tid bruges på at fjerne bobler fra det uhærdede flowmateriale eller til reparation efter hærdning. Det kan medføre et dårligere æstetisk resultat.

I de nye Filtek™ Flow sprøjter er der praktisk talt ingen bobler eller materiale, der fortsætter med at løbe efter applicering, og du får bedre kontrol.2

Foto af Dr. Taiseer Sulaiman

Praktisk talt ingen bobler i materialet, der appliceres fra 3M™ sprøjte.

Ny spids fjerner stort set bobler: Se video

Forbedret design giver nye fordele – materialet er det samme, som du allerede kender

Sprøjtens design er mere ergonomisk, den er nem at holde og applicere fra. Trekantet fingerplade og stempel gør det hurtigt og let at placere sprøjten, som det passer for dig.2

Spidsen er nem at bøje og gør det nemmere at applicere på svært tilgængelige steder med mere kontrol og overblik.

Det er nemt at se, hvornår sprøjten er ved at være tom. Den blå stempeldel viser, hvor meget materiale, der er tilbage i sprøjten. Når sprøjten er helt tom, ses kun den hvide stempeldel.

 

 

Filtek™ flow materialer er meget anvendelige til en bred vifte af indikationer og teknikker.

3M™ Filtek™ Supreme Flowable kan appliceres og hærdes i lag på 2 mm. Det findes i 12 forskellige farver, som matcher farverne i 3M Filtek Universal og 3M Filtek Supreme XTE Universal Fyldningsmateriale.

3M™ Filtek™ Supreme Flowable

3M™ Filtek™ Bulk Fill Flowable kan appliceres og hærdes i lag på op til 4 mm og findes i 4 farver: U, A1, A2 og A3. 

 

3M™ Filtek™ Bulk Fill Flowable

Begge flowmaterialer har god radiopacitet.

Se egenskaber og fordele ved de forskellige materialer i Filtek™ Familien – Klik her

Opvarmer du din komposit?

Nogle klinikere foretrækker at opvarme deres komposit for at gøre den mere flydende og opnå en lettere håndtering. Hvis du ønsker at opvarme din komposit, kan du gøre det sikkert med 3M™ Filtek™ Flowables. Alle kompositter i 3M™ Filtek™  Familien, vist i linket ovenfor,  er sikre at opvarme med uændrede fysiske egenskaber efter opvarmning.3

Opvarmning kan forbedre adaptation af 3M komposit til tandsubstans.1  Det reducerer også den kraft, der skal anvendes til applicering, med 46-52% 2, hvilket kan gøre håndteringen nemmere.

Klinisk case med 3M™ Filtek™ Supreme Flowable af Dr Walter Devoto

Om casen: En 10 år gammel patient har fået en lille chipping på højre centrale incisiv, da han legede med familens kat. Du kan se hele casen ved at klikke her.

 

Dental Advisor har givet 3M™ Filtek™ Supreme Flowable materiale 5 +++++ og en klinisk rating på 96%  - Læs mere

 

1 Based on a 3M sponsored in vitro study. 11 dentists placed 88 Class II MOD restorations. Teeth were microscopically exampled for flaws, defects and voids. Comparisons made between techniques and operators.
2 3M Internal Data
3 When warmed according to our IFU (up to 70ºC for up to 1 hour and reheated up to 25 times).