S1-systemet - smart reciprokerende endo

S1 Systemet fra Sendoline styres af det smarte vinkelstykke, der tilsluttes direkte til din units motor. Dermed har du ikke brug for ekstra motorer og fodpedaler.

S1 Systemet fra Sendoline styres af det smarte vinkelstykke, der tilsluttes direkte til din units motor. Dermed har du ikke brug for ekstra motorer og fodpedaler.

S1 vinkelstykket er unikt i både design og teknik. Det er udstyret med et integreret gear, som skiftevis roterer 180 grader med uret og 30 grader mod uret. Den reciprokerende bevægelse har vist sig at være sikrere at benytte i sammenligning med et roterende system ift. risikoen for filfrakturer. Desuden kan S1 vinkelstykket nemt bruges sammen med din apex locator ved hjælp af den medfølgende apex clip.

Du rengør og steriliserer vinkelstykket på samme måde som dine andre roterende instrumenter.

S1 Plus fil

S1-systemet er et meget kompakt filsystem. S1 Plus filen dækker over 75% af alle patienttilfælde og har en størrelse 25/06. S1 Plus filen har Sendolines unikke S-formede tværsnit, der giver filen en fremragende effektivitet, og sammen med de forlængede skær skaber den meget høj fleksibilitet. Dette giver dig mulighed for også at behandle de mest krumme kanaler med høj sikkerhed.

Spidsen på filene er ikke skærende og vil derfor holde filen centreret i kanalen med perfekt respekt for kanalernes oprindelige morfologi.

For de meget smalle kanaler er der en ”Small” S1 fil i størrelse 15/06 og for større kanaler, hvor en større apikal udvidelse er påkrævet, kan der anvendes en af ”Big Apical” filene.
Disse er i størrelsen 35, 40, 45, 50 med taper .04.

S1 filene leveres i praktisk emballage – sterile og klar til brug.

Nedenstående Micro CT scannet billede viser en udrenset S-formet kanal.
Den røde farve viser den originale kanalform, og den grønne viser præparationen udført med en S1 Plus fil.

Unpublished Data
Dr. M. Hülsmann, University of Göttingen, Germany

Hovedpunkter i S1 systemets arbejdsmetode

  1. Forbered kronepulpa – skab en lige adgang til kanalen
  2. Skab en “glidepath” med en håndfil i størrelse #015
  3. Start udrensningen med S1 Plus filen, størrelse 25/06
    Brug filen med et meget let tryk og en bevægelse i filretningen. Vær sikker på, at filen bevæger sig ned i kanalen. Rengør filens skær og skyl regelmæssigt.
    Hvis filen ikke bevæger sig ned i kanalen, benyttes den tyndere “Small” fil størrelse 15/06 på samme måde indtil rodmålet er nået.
    Brug da igen S1 Plus filen, størrelse 25/06, i kanalen. Nu vil det være muligt at nå det ønskede rodmål med “Standard” filen.
  4. Rodfyld med den matchende S1 gutta-percha point.

Relaterede artikler