EDDY – Innovativ sonisk skylning

Tre fordele i én løsning

Sonisk aktivering for bedre resultater

Grundig skylning af hele rodkanalsystemet – inklusive isthmus og laterale kanaler – er vigtig for et godt endodontisk resultat. Forskning viser nu, at sonisk aktivering af skyllevæsker giver en væsentlig forbedring af den endodontiske behandling.

 • Der fjernes væsentligt mere debris og smørelag end ved skylning med skyllesprøjte og -kanyle
 • Øget effekt af desinfektionsvæsken
 • Øget chance for renere rodkanaler, hvilket giver bedre resultater på langt sigt

Mød EDDY ® –den tredimensionelle innovation

EDDY ® spidser kører ved en høj frekvens på op til 6.000 Hz med airscaler. Vibrationen overføres til polyamidspidsen, som bevæges med en oscillerende bevægelse ved høj amplitude. Denne tredimensionelle bevægelse udløser kavitation og akustiske strømninger, som giver en højere rengøringseffekt.

Sonisk aktiverede EDDY ® spidser er lige så effektive til at aktivere skyllevæsker som ultralyd men sætter på grund af de bløde polymerspidser nye standarder for kombineret sikkerhed og effekt. EDDY ® er desuden mere alsidig, da den også kan anvendes i forbindelse med applicering og fjernelse af calciumhydroxid og ved applicering af sealer.

Tre fordele for rodbehandlinger

SikkerTre fordele - Sikker

EDDY ® er fremstillet af et sikkert og fleksibelt polymermateriale i modsætning til det stive metal i skyllekanyler og ultralydsspidser. Den kan derfor nemt komme rundt i kurvaturer og samtidig bevare rodkanalens anatomi:

 • Pålidelig fjernelse af vævsrester og dentinspåner
 • Kan komme tættere på apex end en metalspids
 • Fleksibelt materiale med lav risiko for fraktur på spidsen eller beskadigelse af dentinen

 

EffektivTre fordele - Effektiv

Med vibrationer på 5.000 til 6.000 Hz skaber EDDY ® en tredimensionel bevægelse. Polymermaterialet sørger for højeffektiv oscillation i skyllevæsken, som udløser to rengøringseffekter: kavitation og akustisk strømning.

 • Tredimensionel bevægelse for aktivering af skyllevæske
 • Længere rækkevidde via oscillation
 • Fysiske effekter forstærker rengøringsydelsen

 

DokumenteretTre fordele - Dokumenteret

Forskning* viser, at sonisk aktivering ikke kun hjælper med at fjerne debris og nå områder, som er vanskelige at nå ved mekanisk præparation. Det er også dokumenteret, at man med EDDY ® spidser, som aktiveres af en airscaler ved 6.000 Hz, opnår mindst lige så gode resultater som ved passiv ultralydsskylning.  

 

* Kilde: Canal cleanliness using different irrigation activation systems: a SEM evaluation. Urban K, Donnermeyer D, Schäfer E, Bürklein S; Department of Operative Dentistry, University of Münster, Münster, Germany; Clin Oral Investig, feb. 2016.

Hent trin-for-trin guide her

Perfekt skylning i workflowet

EDDY ® kan nemt integreres i den daglige praksis, da den leveres sterilt pakket til engangsbrug. Spidsen kan anvendes i en Sonicflex og i flere andre typer airscalere. En detaljeret liste kan ses på www.vdw-dental.com/EDDY.

 • Sterilt pakkede engangsspidser
 • Omkostningseffektivt og tidsbesparende
 • Nem implementering med én spids uanset kanalstørrelse

Relaterede artikler