Akutte situationer og første hjælp - Glostrup

Akutte situationer i odontologisk praksis er heldigvis relativt sjældne. Imidlertid vil enhver tandlæge på ét eller andet tidspunkt komme ud for, at en patient bliver dårlig enten i forbindelse med eller uafhængigt af den tandlægelige behandling.


Målgruppe
Tandlæger, klinikassistenter og tandplejere.

Indhold
Som tandlæge er man ikke trænet i diagnostik og behandling af akutte situationer, men vi har gennem basale kundskaber i anatomi og fysiologi et godt grundlag for at kunne yde tilstrækkelig og måske livreddende førstehjælp. For at kunne stille en sandsynlig diagnose og iværksætte behandling er der behov for en vis teoretisk viden omkring akutte situationer, deres opståen samt indlæring af få praktiske procedurer som hjertemassage og kunstigt åndedræt.

På dette kursus gennemgår vi forskellige akutte situationer i odontologisk praksis bl.a. patofysiologi og deres behandling med hovedvægt på hjertekredsløbet og respirationssystemet. Endvidere kommer vi omkring teorien om de basale  genoplivningsprocedurer - hjertemassage og kunstigt åndedræt, procedurer ved nødtracheotomi og anvendelse af defibrillator (hjertestarter) samt gennemgang af relevant førstehjælpsudstyr. Afslutningsvis udfører kursusdeltagerne HLR øvelser
(hjertemassage og kunstigt åndedræt) på fantomdukke, og vi demonstrerer brugen af en hjertestarter.

Efter kurset har du helt styr på:

  • Akutte situationer i odontologisk praksis og behandling heraf
  • Teorien om de basale genoplivningsprocedurer
  • Brugen af relevant førstehjælpeudstyr