3M Filtek One Bulk Fill - har du prøvet det?

3M har forenklet en af de mest benyttede procedurer – den posteriore restaurering. Til det har vi udviklet et bulk fill fyldningsmateriale – 3M™ Filtek™ One Bulk Fill Fyldningsmateriale. Bulk fill står for den gruppe af fyldningsmaterialer, der kan appliceres og hærdes i tykkere lag end det, der kendes fra almindelige kompositmaterialer.

 

3M™ Filtek™ One Bulk Fill Fyldningsmateriale er hurtigt og enkelt at anvende. Det har en øget opacitet og er velegnet til posteriore fyldninger, fx udskiftning af en amalgamfyldning. En rigtig god røntgenkontrast gør det nemt at kontrollere fyldningen. 

Med 3M™ Filtek™ One Bulk Fill Fyldningsmateriale er det muligt at fremstille en posterior fyldning hurtigt og med lag på op til 5 mm. Materialet har rigtig gode håndteringsegenskaber, løber ikke og kan anvendes okklusalt uden dæklag af almindeligt komposit.

Bulk fill materialer har hidtil været forholdsvis translucente for at kunne polymeriseres i større lagtykkelse. Med udnyttelse af teknologien omkring kontrastforhold og 3M’s ægte nanoteknologi, er det lykkedes for 3M at fremstille et materiale, som bliver mere opakt under polymerisering. Man opnår dermed en bedre æstetik uden at gå på kompromis med polymeriseringsdybden.

På billedet herunder ses 3M's ægte nanofiller teknologi, som giver uovertruffen slidstyrke og holdbarhed.

Materialet indeholder 2 innovative monomerer, AFM (addition fragmentation monomer) og AUDMA, som reducerer kontraktion og aflaster stress. Denne stressfrigivelse gør det muligt at polymerisere lag på op til 5 mm. Selv ved applicering af så tykt et lag er polymerisationsstress stadig på niveau med eller lavere end for konventionelle kompositter.

Filtek™ One er et rent nanobaseret fyldningsmateriale, dvs. alle fillerpartikler er mindre end 100 nm. Nanoteknologien giver en flot højglanspolering og en rigtig god langtidsholdbarhed af polering og en meget god slidstyrke. Materialet leveres i både skruesprøjter og kapsler og findes i 5 farver A1, A2, A3, B1, C2.

Læs mere om Filtek One.

En klinisk case udført af Dr. Giuseppe Marchetti opsummerer, at hvis man følger enkle trin og vælger et materiale af høj kvalitet som fx 3M™ Filtek™ One Bulk Fill Fyldningsmateriale, er det nemt at opnå rigtig gode resultater for både funktion og æstetik. 

Hent kliniske tips & tricks for brug af bulk fill materialer (PDF på engelsk).