Et grønnere Nordenta

Hos Nordenta vil vi gerne gøre vores for at skåne miljøet og passe på ressourcerne. Derfor har vi gennem de senere år iværksat en række initiativer, der alle peger i en grønnere retning – bl.a. anvendelse af genbrugskasser til forsendelser og indførelse af flere CO2-venlige varer i vores forbrugsvaresortiment.

Forbrugerne vælger miljøvenligt

Det er ikke kun godt for miljøet, det er også sund fornuft. Vi møder en stadig større efterspørgsel fra vores kunder på grønne produkter, og det er en tendens, der har slået rødder langt ud over dentalbranchen. En undersøgelse foretaget af Epinion for Miljøstyrelsen i 2017 viser, at 48% af de adspurgte forbrugere lægger vægt på miljøprofilen, når de skal vælge et produkt. Blandt de mere populære mærker er Svanemærket og EU-Blomsten.

CO2-venlige forbrugsvarer

Vi vil gerne give vores kunder et miljøvenligt alternativ, og derfor har vi sat jagten ind på produkter, der belaster miljøet mindst muligt – både i form af materialer og produktionsmetode. Indtil videre finder du bl.a sug, tandbørster, kopper, servietter, sæbe og dispensere i vores miljøvenlige sortiment. Dette er kun en start, og vi vil løbende arbejde på at få flere miljøvenlige produkter ind i vores sortiment.

Du kan altid finde de miljøvenlige forbrugsvarer i webshoppen - du skal bare kigge efter den grønne globus. 

Dine tilbudsaviser er grønne

Som et led i vores indsats, for at belaste miljøet mindst muligt, er alle vores tryksager svanemærkede. Svanemærket er din garanti for, at tryksagens belastning på miljøet er minimal gennem hele produktionen.

Trykkeriet, vi samarbejder med, er ISO 14001-certificerede og Svanemærket – en kombination der sikrer, at der er fuld kontrol med både det enkelte produkts og virksomhedens samlede miljøpåvirkning.

Genbrugskasser til forsendelse

Har du før modtaget dine varer i en papkasse, der så lidt slidt ud? Så er det helt sikkert fordi, kassen har været på flere ture end den til din dør. På lageret genbruger vi de kasser, der er egnet til forsvarlig forsendelse af vores varer. Vi sender alle ordrer, der størrelsesmæssigt passer, i orange plastkasser. Posten tager kassen med tilbage, når varerne er afleveret på klinikken, og vi bruger den igen og igen og igen.

Genanvendeligt plast beskytter dine varer
Vi pakker alle varer forsvarligt, så de ikke tager skade under forsendelsen. For at beskytte bedst muligt pakker vi med luftpuder, der er fremstillet af genanvendeligt plast.

Elektronisk lager reducerer papirforbruget

I 2018 blev Nordentas lager elektronisk. Det betyder, at alle ordresedler, der før blev udskrevet på papir, nu aflæses på en skærm. Det har medført en reduktion i papirforbruget, og alt papir, der i øvrigt bruges i virksomheden, genanvendes.

Lær at affaldssortere dit plast

Det kan være vanskeligt at gennemskue de mange plasttyper, og ikke mindst hvordan man bedst skiller sig af med dem efter anvendelse. Nordenta belyser fordele og ulemper ved de forskellige plasttyper og gør dig klogere på plasttypernes affaldssortering i Den Grønne Guide

Relaterede artikler