Glæd dig til al dente 10


Mange klinikker har efterhånden fået et smugkig på al dente 10, og vi har fået mange positive tilbagemeldinger. 
 
Vi glæder os til at få alle klinikker over på al dente 10.

Med al dente 10 får du blandt andet:

  • forenklet journalføring
  • mulighed for at fakturere din patient, inden journalen er skrevet færdig - færdiggør journalen nemt og enkelt efterfølgende
  • udarbejd din behandlingsplan direkte i journalen – og udskriv den som et overslag
  • få journalført dine informationer og patientaccepter med få klik
  • dynamiske patientlister – udarbejd dine søgninger og hav dem altid ved hånden
  • et moderne udtryk og forenklet overblik over data
  • forsiden i al dente holder dig opdateret – driftsstatus, informationer fra al dente og direkte adgang til supporten

Se al dente 10 med egne øjne!

Er du blevet nysgerrig på al dente 10 - og vil du gerne vide mere?

Vi kommer meget gerne ud og viser al dente 10 frem.
Book en demo på 87 68 16 01 eller send en mail til salg@aldente.dk

Se disse korte demovideoer, hvor vi viser nogle af forbedringerne i al dente 10

Artikel fra Nordentas +1 Magasin, maj 2021

al dente opruster til fremtiden med en ny, moderne udgave

Der er stor spænding hos al dente i denne tid. Flere års intensivt arbejde kulminerer nemlig nu med udrulningen af al dente 10. Og det er ikke helt uden nerver, at teamet bag endelig kan rulle systemet ud til de første brugere.

Jeg har sat Anette Schultz og Morten A. Hansen stævne for at høre, hvorfor al dente
10, som den nye udgave af al dente hedder, er noget særligt. Som henholdsvis al dentes
produktchef og udviklingschef må de kunne sætte nogle ord på, hvad der sker bag kulissen
og hvad brugerne kan se frem til.

”al dente 10 er et topmoderne system, der er intuitivt og nemt at navigere rundt i. Genkendeligheden har 

været vigtig for os, så man kan stadig genkende det gamle al dente, men det skal gerne være sådan, at man får en følelse af, at det er moderne, og at der er tænkt over tingene. Og der, hvor man kan gøre tingene mere smooth og hvor man kan forfine et arbejdsflow, der har vi gjort det. Og så er al dente 10 bare indbydende og nyt at se på, og det kører mere stabilt”, fortæller Anette som svar på, hvad brugerne kan se frem til.

Én af de ting som både Anette og Morten ved, at mange al dente brugere har efterspurgt,
og som endelig kommer, er en skalérbar brugerflade.

”Brugerfladen i al dente 10 er mere fleksibel. I al dente 6, som brugerne benytter i dag, har tingene den dimension og placering, de nu engang har. Det bliver ændret nu, og al dente 10 er meget nemmere at tilpasse individuelt”, forklarer Morten.

 

Fakta om al dente

al dente-systemet er oprindelig udviklet af tandlæge Søren Hansen i 2001, hvor Nordenta indgik et samarbejde med ham om forhandlingen. I dag er der ca 600 klinikker, der
dagligt benytter al dente.

al dente 10 er navnet på det nye al dente, som er en omskrivning af det oprindelige al dente.

al dente er jo lavet af tandlæger til tandlæger, og det gennemsyrer systemet, at der er tænkt over tingene. Det er faktisk ikke så let at tage noget, der er blevet forfinet gennem 20 år, og tro, at man lige kan gå ind og gøre det smartere.


Fremtidssikret, sikkert system

al dente 10 har været undervejs i efterhånden en del år. Men hvad er årsagen egentlig til, at man vælger at omskrive systemet?

”Vi har længe ønsket at fremtidssikre al dente. Med al dente 10 kommer vi over på den allernyeste .NET-platform, og det gør det meget lettere at vedligeholde og videreudvikle systemet. Vi er ikke længere afhængige af noget gammelt legacy-kode, som man ikke rigtig kan bygge videre på. Nu er vi et sted, hvor vi selv kan bestemme fremtiden”, siger Morten.

”Det åbner for nogle nye muligheder, og gør det muligt for os at tænke længere frem og for at føre al dente videre med alle de ønsker og idéer, som vi nu har”, supplerer Anette.

Udover de åbenlyse fordele ved et fremtidssikret system med mange nye muligheder
giver omskrivningen også fordele i form af højere stabilitet, sikkerhed og hastighed.
”I forbindelse med udrulningen opdaterer vi også databasen, som systemet kører på, til
nyeste version. Det betyder blandt andet, at klinikkens data bliver endnu bedre beskyttet”, forklarer Morten.

Optimering af et gennemtænkt system

Ifølge Morten har udviklerne undervejs ønsket at optimere og nytænke nogle arbejdsgange i al dente, men det har vist sig at være lettere sagt end gjort.

”al dente er jo lavet af tandlæger til tandlæger, og det gennemsyrer systemet, at der er tænkt over tingene. Det er faktisk ikke så let at tage noget, der er blevet forfinet gennem 20 år, og tro, at man lige kan gå ind og gøre det smartere. Ofte har det vist sig, at der er en rigtig god grund til, at det er lavet, som det er. Og det finder man først ud af, når man prøver at gøre det anderledes.”


Det kan Anette nikke genkende til. Som en del af testarbejdet, har testerne brudt al dente 10 ned i testcases. Det har fået en masse detaljer frem i lyset, som har været en god påmindelse:

”Det har været en fed bekræftelse at se, hvor gennemtænkte detaljerne og funktionerne i al dente er, fx at der nogle gange er to spørgsmål efter hinanden for at udføre en specifik handling.

Alle de ting, har vi selvfølgelig skullet have med over, fordi de ville blive savnet af mange, hvis de forsvandt. Jeg er blevet bekræftet i, at det er et virkelig godt stykke arbejde, der er lavet på al dente gennem årene. Jeg kan godt forstå, at mange er glade for at arbejde med al dente - og jeg glæder mig til, at de får det i en ny og  moderne udgave. Altså pakket rigtig flot og indbydende ind med alle de funktionaliteter, som brugerne kender - og lidt nyt”.

Brugerne klædes godt på inden udrulning Implementeringen af al dente kommer til at ske som en løbende udrulning i løbet af 2021, hvor der gradvist vil komme flere og flere  klinikker over på al dente 10. Det er vigtigt for al dente teamet, at det sker i et tempo, hvor både brugerne og supporterne er trygge ved det.

”Lige nu er al dente 10 rullet ud til udvalgte testklinikker, der trykprøver systemet, inden det rulles mere bredt ud. Vi kender ikke hastigheden endnu, for det kommer an på, hvor nemt det bliver for de første brugere at komme i gang”, fortæller Morten.

Som nævnt tidligere har genkendelighed været et nøgleord for udviklingsteamet. Af samme årsag forventer Anette ikke, at det bliver en stor omvæltning for eksisterende brugere at komme i gang med al dente 10. Alligevel er det af høj prioritet, at klinikkerne er godt forberedte:

”Det er vigtigt for os, at brugerne bliver klædt godt på. Man får ikke bare en opdatering en eftermiddag, og så møder man ind og er på herrens mark morgenen efter” forsikrer Anette.

Udover webinarer, bliver der mulighed for fysiske kurser og en kursusdag på klinikken. Når alle brugere er kommet over på al dente 10, vil det nuværende al dente blive  udfaset. 

Spændte på modtagelsen

Anette, Morten og resten af teamet bag al dente 10 har arbejdet intenst på projektet i flere år, og det er da heller ikke uden sommerfugle i maven, at de nu sender systemet ud til klinikkerne.

”Det bliver super, super spændende at få al dente ud til brugere og høre, hvad de siger”, konstaterer Anette.

”Jeg kan næsten ikke forestille mig andet end at de synes, det bliver megafedt. Jeg forestiller mig, at de åbner systemet, og så tænker de lige ”Hold da op, hvad sker der, hvad skal jeg gøre nu”, men efter få minutter, så kan de navigere rundt uden problemer. Og det er jo fordi, det er så genkendeligt – men det bliver bare præsenteret så meget mere lækkert. Det er rigtig spændende, og vi glæder os sindssygt meget til at høre, hvad de siger til det”.

Også Morten og udviklerne er spændte på næste skridt. ”Det er jo en stor milepæl for al dente. Vi håber, brugerne vil tage godt imod det. Det er jo altid sådan, at der vil være brugere, der gerne vil have noget nyt og moderne og er spændte på det, og der vil være brugere der bare håber, at alt forbliver som det altid har været, for nu kender man det. Vi håber, at vi med al dente 10 rammer begge grupper. Det har vi i hvert fald forsøgt på”, slutter Morten.


Vil du være blandt de første?

Tripper du for at komme over på al dente 10?

Det kan vi godt forstå!
Skriv til tilmeld@aldente.dk eller udfyld formularen herunder og vi hjælper klinikken i gang hurtigst muligt.