Velkommen til DentaGuiden!

Her opdaterer vi løbende med relevant fagligt indhold, som du kan bruge i din hverdag på klinikken. Det bliver en god blanding af guides, nyheder, how-to videoer, produktlanceringer, webinarer og andet relevant fagligt indhold. Kort sagt alt du behøver for at holde dig opdateret omkring udviklingen i dentalbranchen. God læselyst!


EDDY – Innovativ sonisk skylning

Grundig skylning af hele rodkanalsystemet er vigtig for et godt endodontisk resultat. 


 


 

Hvordan er kvaliteten af din lyspolymerisering?

Lyspolymerisering indgår i mange behandlinger på klinikken, og det er derfor vigtigt, at polymeriseringsteknik og udstyr er i orden.


 

Admira® Fusion

Admira® Fusion / Admira® Fusion x-tra – Det første rent keramisk baserede fyldningsmateriale


 


 

Et godt match fra GC

Det nyeste skud af G-ænial produkter, G-ænial Universal Injectable - er en videreudvikling af G-ænial Universal Flo.


 


 

Tetric CAD

Tetric CAD er en æstetisk blok af komposit til effektiv fremstilling af indirekte enkelttandsrestaureringer med CAD/CAM-teknologi.


 


 

Prisvindende sektionsmatricesystem

Composi-Tight® 3D Fusion™ er udråbt til den bedste sektionsmatrice af The Dental Advisor i 2018. 


 


 

Labrida BioClean® - mere end en børste!

Med mængden af implantater på danske patienter er periimplantitis et voksende problem og en stigende del af mange tandlægers og tandplejerers hverdag.


 

 

Tandsundhed i den gamle tobaksfabrik

Tag med til Svendborg, hvor vores indretningskonsulent har været på en spændende opgave i en gammel tobaksfabrik.
 


 

 

Nyt lagersystem sætter farten op og giver færre fejl

På Nordentas lager i Hørning har medarbejderne udskiftet papir og blyant med bluetooth scannere og mobiltelefoner. Det elektroniske system er ikke kun supereffektivt, det har også banket antallet af fejlpluk i bund.

Se videoen

 

ACTIVA Quick Tips

Bruger du allerede det bioaktive fyldningsmateriale ACTIVA BioACTIVE-RESTORATIVE eller kunne du godt tænke dig at komme i gang, så har Pulpdent lavet denne informative quickguide, som på en enkel og overskuelig måde giver dig tips og tricks om brugen af ACTIVA.


 

Fælles Medicinkort direkte integreret i al dente

Inden den 1 januar 2019 skal alle recepter, der udstedes af tandlæger, være udstedt gennem Fælles Medicinkort (FMK). Men allerede nu har alle sundhedsfaglige personer, som har en borger i behandling, adgang til FMK. 

 

Sådan fjerner du pap fra Digora Optime DXR-60 scanneren

Se med, når vores servicetekniker Thomas viser, hvordan du let fjerne pap, der har sat sig fast i en Digora Optime DXR-60 scanner. 


Se videoen

 

Sådan fjerner du pap fra Digora Optime DXR-50

Sådan fjerner du pap fra Digora Optime DXR-50Se med, når vores servicetekniker Thomas viser, hvordan du let fjerne pap, der har sat sig fast i en Digora Optime DXR-50 scanner. 


Se videoen

 

Bruger du din hærdelampe rigtigt?

Bruger du din hærdelampe rigtigt?Du bruger din hærdelampe mange gange dagligt, men gør du det korrekt? Dr. Dan Fischer fra Ultradent giver her sit bud på oplagte fælder og kliniske tips til at optimere din lyspolymerisering.

Læs artiklen

 

Q&A med CAD/CAM-ekspert Claus Nielsen

Q&A med CAD/CAM-ekspert Claus NielsenCAD/CAM - mange taler om det, men hvad er det helt præcist, og kan det overhovedet betale sig? Vi har sat vores egen CAD/CAM-ekspert, Claus Nielsen stævne for at få svar på spørgsmålene.

Læs artiklen

 

Afskrivninger i dentalbranchen

Afskrivninger i dentalbranchenHvornår må en omkostning aktiveres og afskrives skattemæssigt, og hvornår kan den fratrækkes? Det kan du blive meget klogere på i det følgende, hvor leasingekspert Bodil Hinge giver dig et overordnet indblik i de skattemæssige regler for afskrivninger på aktiver.

Læs artiklen

 

Få kalkfrit vand i hele tandklinikken

Få kalkfrit vand i hele tandklinikkenVil du gerne undgå unødvendige reparationer på din unit, forlænge dens levetid og spare miljøet for en masse sæbe og rengøringsmidler? Så er et blødgøringsanlæg en oplagt løsning for din klinik.


Læs artiklen
 

GC D-Light Pro

GC D-Light ProACTIVA er bioaktivt, frigiver mere fluor end glasionomer og tolererer fugt. Derudover reagerer materialet vedvarende på pH-ændringer i mundhulen samt frigiver og optager calcium, fosfat og flouriner, så tandsubstansens kemiske balance bevares.

Læs artiklen

 

Tandlægens svar på et supersygehus

Tandlægens svar på et supersygehusMød Lars Kofoed – klinikejer og tandlæge på tandlægen.dk Aalborgs nye tandklinik.
Her går hjemlig hygge og omsorg for personalet hånd i hånd med højteknologiske løsninger og store ambitioner. 

Læs artiklen

 

Nordenta Fair i hjemlige omgivelser

Nordenta Fair i hjemlige omgivelserDet er let at invitere sine gæster ud, hvor maden spiller, og der ikke skal ryddes op inden. Inviterer man derimod hjem, er der risiko for, at saucen brænder på, og værtsrollen kræver en indsats.

Læs artiklen

 

Guided Biofilm Therapy

Effektiv fjernelse af biofilm og tandsten med Guided Biofilm TherapySiden luftpolering blev introduceret i 70’erne er der sket en markant udvikling i anvendelsesområderne, og nu giver AIR-FLOW PLUS pulveret fra EMS endnu flere muligheder.


Læs artiklen

 

Sådan kontrollerer du dit digitale røntgenanlæg

Sådan kontrollerer du dit digitale røntgenanlægKonstanskontrol af digitalt røntgenudstyr er et aktuelt emne for tandklinikker og et målepunkt i Styrelsen for Patientsikkerheds tilsyn 2017. Vi har talt med vores røntgeneksperter og bringer her en guide til dig, der har digitalt røntgenudstyr på klinikken.

Læs artiklen